Utveckling av hemsidan - förslag

Synpunkter och kommentarer om förbundets hemsida, http://shogi.hem.nu
Post Reply
Therése Jernberg
Posts: 187
Joined: 25 Oct 2007 19:14
Location: Alingsås
Contact:

Utveckling av hemsidan - förslag

Post by Therése Jernberg »

Här kan vi lämna förslag och önskemål om funktioner, information etc som kan vara bra att det finns på hemsidan.

Som redaktör för medlemstidningen föreslår jag att Shogi på svenska ska finnas tillgänglig via hemsidan. Om den ska vara öppen för alla eller lösenordsskyddad för medlemmar i Sveriges Shogiförbund, bör diskuteras.

Kalendern är jättebra!

Smidigt om fler kan uppdatera informationen på hemsidan.

Årsmötet klubbade igenom motionen om att hemsidan, medlemstidningen och övrigt informationsmaterial ska ha en gemensam layout och att förbundet får en logga. Något som jag som redaktör, webbmaster och styrelsen har fått i uppgift att arbeta fram under 2008.
Therése Jernberg
Posts: 187
Joined: 25 Oct 2007 19:14
Location: Alingsås
Contact:

Post by Therése Jernberg »

När kommer den nya hemsidan att publiceras, det har gått en tid sedan årsmötet beslutade att "skaffa" bättre redskap till webbmaster? 8)
MickeH
Posts: 126
Joined: 19 Sep 2007 17:16

Post by MickeH »

Therése Jernberg wrote:När kommer den nya hemsidan att publiceras, det har gått en tid sedan årsmötet beslutade att "skaffa" bättre redskap till webbmaster? 8)
Vi skaffade domänen och verktygen direkt efter Trollhättan Open. (Försenat? Jag var inte på årsmötet, och såvitt jag kan se står det ingenstans i årsmötesprotokollet att årsmötet beslutade detta...)

Jag har inte haft så mycket tid att utveckla den ännu, men inom 1-2 veckor borde den vara funktionell*, sen får jag utveckla den mer när nya funktioner behövs (ge förslag!).

http://shogi.dynamicserver.se är adressen. I skrivande stund finns där bara kalendern, men jag kommer inom några dagar att se till att den liknar dagens sida.

OBS att i framtiden kommer adressen fortfarande att vara http://shogi.hem.nu, vi kommer bara att peka om den till ovanstående adress (nu pekar den mot www26.brinkster.com/sweshogi), så man behöver inte ändra sina bokmärken. Innan sidan är klar är det dock ovanstående adress som gäller om man vill kika på arbetet så här långt.

Det kanske kan vara lämpligt att peka om när a) nya designen är klar och b) sidan är funktionell?

* Med funktionell menar jag att de viktiga sidorna ska vara uppe, och att berörda parter ska kunna logga in och lägga till/ändra inbjudningar, resultat och nyheter.
Post Reply